NAS Backup dienst

Een NAS is een netwerkschijf die gekoppeld is aan het netwerk. Het voordeel van het koppelen aan het netwerk is, is dat de server geen risico’s loopt en geen last van storingen en de gevoeligheid van USB.

De NAS wordt gebruikt voor de backup van alle data en systeem instellingen van de server en desnoods van de werkstations.

De NAS Backup dienst houdt in dat UnitedIT elke maand/periode de NAS komt wisselen met een 2e of zelfs een 3e NAS. De NAS Backup dienst is inclusief vervanging van defecte apparaten, voorrijkosten en bij maandelijkse wisseling inclusief een extra NAS generatie. Middels de NAS backup is 1 generatie van elk bestand c.q. toestand van de server beschikbaar op locatie. Door middel van de 2e NAS is een 2e generatie beschikbaar op een externe locatie en in geval van een 3e NAS zelfs een 3e generatie. Hierdoor kan altijd een bestand/situatie van twee perioden geleden worden teruggehaald.

Doordat er altijd een NAS op een externe locatie aanwezig is, kan er altijd een beroep worden gedaan op de data in geval van calamiteiten zoals defecten, brand en/of diefstal.

Voordeel van het periodieke bezoek is dat tijdens het bezoek ook kleine problemen ter plekke kunnen worden opgelost, waarvoor anders voorrijkosten zouden worden berekend.

De kosten van deze oplossing zijn afhankelijk van de locatie, periodieke omwisseling en (huur)koop van de apparatuur.

Er is al een NAS Backup dienst vanaf € 40,- per maand, op basis van aanschaf apparatuur door de klant, wisseling per kwartaal en betaling door middel van automatische incasso.